Over Speel-Mere

Welkom bij Speel-Mere, waar kinderen spelenderwijs groeien en stralen!

Speel-Mere is al meer dan 35 jaar een vertrouwd kinderdagverblijf in Almere-Buiten, waar we met liefde en passie voor kinderen zorgen. Ons prachtig gelegen kindercentrum bevindt zich in het groene Meridiaanpark, omringd door natuur en een fijne speelomgeving. Bij Speel-Mere bieden we een diversiteit aan opvangmogelijkheden, van 0 tot 13 jaar.

Bij Speel-Mere laten we ons inspireren door de pedagogische benadering van Reggio Emilia. Deze unieke visie op kinderontwikkeling is ontstaan in de Italiaanse stad Reggio Emilia en heeft wereldwijd erkenning gekregen. Bij Reggio Emilia gaat het echt om jouw kind functionerend in een groep! We geloven in het belang van een omgeving die uitdaagt en prikkelt, waar kinderen spelenderwijs leren en ontdekken.

Reggio Emilia benadrukt het belang van de relatie tussen kinderen, ouders en opvoeders. Het is een pedagogische aanpak die het unieke karakter en de natuurlijke nieuwsgierigheid van ieder kind waardeert. Bij Speel-Mere hebben we oog voor de unieke identiteit van ieder kind. We creëren een warme en vertrouwde omgeving waarin jouw kind zich veilig voelt en volop kan genieten van zijn of haar speelse avonturen.

Een ander belangrijk aspect van Reggio Emilia is de rol van de omgeving. Bij Speel-Mere hebben we ons gebouw en de omliggende ruimte zo ingericht dat ze de nieuwsgierigheid en creativiteit van kinderen stimuleren. We hebben aandacht besteed aan licht, kleuren, materialen en de leefruimtes die uitnodigen tot ontdekking en verbeelding.

We hechten veel waarde aan het welbevinden en de betrokkenheid van kinderen. Daarom laten we ons ook inspireren door de inzichten van dr. Ferre Laevers, een autoriteit op het gebied van kinderontwikkeling. Dr. Laevers heeft onderzoek gedaan naar de aspecten van welbevinden en betrokkenheid bij kinderen. Door te focussen op het welbevinden van je kind en zijn of haar betrokkenheid bij activiteiten, stimuleren we een positieve groei en ontwikkeling.

Bij Speel-Mere bieden we een diversiteit aan leuke en leerzame activiteiten, zowel binnen als buiten. Van creatief bezig zijn en spelen tot ontdekken en samen avonturen beleven: er is altijd iets te beleven voor je kind. 

Als ouders begrijpen we dat je alleen het beste wilt voor je kind. Daarom nodigen we je graag uit om een kijkje te nemen op onze website en meer te ontdekken over wat Speel-Mere te bieden heeft. Ons enthousiaste team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze voor de opvang van jouw kind.

Kies voor Speel-Mere, waar liefdevolle zorg, speelplezier en optimale ontwikkeling samenkomen. We heten je van harte welkom in onze warme en inspirerende kinderwereld!