Peuterlounge

Welkom in de Peuterlounge, de laatste groep van ons kinderdagverblijf. De kinderen zijn nu op een leeftijd waarop structuur belangrijk is en ze de ruimte beter kunnen begrijpen.

Dagelijks gaan we met de kinderen naar buiten, de tuin in en de natuur om samen te ontdekken. Met behulp van onze buitenspeelpakken zijn de kinderen goed beschermd tegen verschillende weertypes en hebben ze alle bewegingsvrijheid om te ondernemen wat ze willen.

In de Peuterlounge is de ruimte zo ingericht dat het duidelijk communiceert wat we van de kinderen verwachten. De indeling is logisch en de kinderen weten wat er van hen wordt verwacht. We maken gebruik van openeindig materiaal op de groep, wat betekent dat alles kan zijn wat een kind wil dat het is. We geven de kinderen de vrijheid om hun eigen wereld te ontdekken, zonder hen de gegeven wereld op te leggen.

Onze Pedagogisch Professionals, geïnspireerd door de Reggio Emilia-benadering, laten zich leiden door de drie pedagogen van deze benadering: het kind, de volwassenen en de ruimte. We erkennen en waarderen de kracht en het potentieel van elk kind, we zien de volwassenen als mede-ontdekkers en begeleiders in het leerproces, en we creëren een stimulerende omgeving waarin de kinderen zich vrij kunnen ontwikkelen.

Kernwoorden: Zelluf doen, wat wordt er van mij waar verwacht?