Stripes

De groep Stripes is de bovenbouwgroep binnen onze BSO. Hier ligt de nadruk op zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, wat ervoor zorgt dat oudere kinderen zich bij Speel-Mere thuis voelen. Ze hebben de vrijheid om zelfstandig keuzes te maken en worden aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen voor hun taken en acties. Dit geeft hen een gevoel van trots en zelfvertrouwen.

De Stripes-groep biedt een speciaal programma dat in samenspraak met de kinderen zelf wordt opgesteld. Oudere kinderen hebben hier de mogelijkheid om hun interesses en voorkeuren te uiten en daadwerkelijk invloed uit te oefenen op de activiteiten die worden georganiseerd. Dit geeft hen een gevoel van eigenaarschap en betrokkenheid bij hun vrijetijdsbesteding.

Bij Speel-Mere kunnen oudste kinderen genieten van de voordelen van de bovenbouwgroep, waar ze samen met leeftijdsgenoten kunnen deelnemen aan uitdagende activiteiten zoals hardlopen, ‘Hommeles’ (samenwerking met het ROC), koken, damtoernooien en volleyballen. Deze activiteiten zijn afgestemd op de interesses en behoeften van oudere kinderen, waardoor ze zich enthousiast en geïnspireerd voelen.

Bovendien creëren we bij Speel-Mere een warme en inclusieve gemeenschap, waar oudere kinderen zich thuis voelen en waardevolle vriendschappen kunnen opbouwen met zowel leeftijdsgenoten als jongere kinderen. Ze kunnen hun leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen door samen te werken en verantwoordelijkheid te dragen voor jongere kinderen, wat een gevoel van trots en betrokkenheid bevordert.